BVAS steunt protestactie huisartsen Doornik (Persmededeling BVAS dd. 30/08/2013)

25.09.2013

De afdeling Henegouwen-Namen-Waals-Brabant van de BVAS steunt de protestactie van de huisartsen in de regio Doornik in de Artsenkrant van 30 augustus 2013. Uit solidariteit met hun collega Vanclef, die vorige week werd overvallen en ontvoerd, garanderen zij geen nachtwachtdienst meer. Zonder reactie van de overheid zou de staking kunnen uitdeinen, waarschuwt het artsensyndicaat van dokter Lemye.

De veiligheid van de huisartsen van wacht is al jaren in gevaar, vooral dan ’s nachts, zonder dat dat de overheid zorgen lijkt te baren, stelt Bvas-voorzitter dokter Roland Lemye vast.
De afdeling Henegouwen-Namen-Waals-Brabant van de Syndicale Kamers steunt de protestactie van de huisartsen uit de regio Doornik ten volle. “De zorgverlening aan de patiënten moet evenwel gegarandeerd worden door de ziekenhuizen in te schakelen en de bevolking naar de 112 te verwijzen in geval van nood”, benadrukt Lemye. “De oprichting van wachtposten en het inzetten van chauffeurs kunnen de veiligheid ten goede komen, maar vormen maar een gedeeltelijke oplossing.”
De onmacht van de overheid om de veiligheid van de huisartsen van wacht te verzekeren, maakt het onmogelijk om ’s nachts nog dokters op huisbezoek te sturen. Dat is overigens niet langer aangewezen, aangezien patiënten zich vlot kunnen verplaatsen en in geval van nood een ziekenwagen kunnen oproepen.”, zegt Dr. Lemye.
Dr. Lemye waarschuwt ten slotte dat als er niet snel een reactie komt van de overheid, de staking verder zou kunnen uitdeinen.

Bron: Caerels, Veerle, BVAS steunt protestactie van huisartsen in Doornik, Artsenkrant 30/08/2013

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht