BVAS vecht wet op verbod vrije honoraria aan (Persbericht BVAS dd. 06/05/2013)

25.07.2013

De raad van bestuur van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) heeft afgelopen zaterdag unaniem beslist om bij het Grondwettelijk Hof een verzoekschrift tot vernietiging van de wet op het verbod van vrije honoraria in twee- en meerpersoonskamers in te dienen. In dezelfde vergadering werd Dr. Roland Lemye als nieuwe BVAS-voorzitter verkozen en is de nieuwe structuur van het Directiecomité voorgesteld.

Ondanks hevig weerwerk door de BVAS heeft het federale parlement eind vorig jaar de wet op het verbod van vrije honoraria in twee- en meerpersoonskamers goedgekeurd. Het juristenteam van de BVAS heeft de gestemde wet de laatste maanden onder de loep genomen en meent dat er voldoende juridische argumenten zijn om bij het Grondwettelijk Hof een verzoekschrift tot vernietiging van deze wet in te dienen. Het Directiecomité van de BVAS zal een advocatenkantoor aanwijzen dat tegen uiterlijk eind juni van dit jaar het verzoekschrift bij het Grondwettelijk zal inleveren.
 
De raad van bestuur heeft eveneens Dr. Roland Lemye verkozen tot de nieuwe BVAS-voorzitter, in opvolging van Dr. Marc Moens die zijn derde driejarig mandaat beëindigde. Scheidend voorzitter Moens bedankte uitvoerig de leden van de BVAS voor hun onvoorwaardelijke steun en medewerking de afgelopen drie jaren. Hij wenste Dr. Roland Lemye alle succes toe en hij blijft ondervoorzitter van de BVAS. Dr. Moens zal eveneens de verantwoordelijkheid voor de Cel Communicatie voor zijn rekening nemen. Dr. Roland Lemye - die ook voorzitter is van de Kamer van Henegouwen, Namen en Waals-Brabant – prees de inzet van Dr. Marc Moens en bedankte hem uitvoerig voor zijn continue strijd om de syndicale belangen van de artsen te verdedigen.

De raad van bestuur van het Vlaams Artsensyndicaat, Afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant van dinsdag 30 april 2013 heeft het vertrouwen in het voorzitterschap van Dr. Luc De Clercq unaniem bevestigd. Dr. Luc De Clercq begint nu aan zijn eerste termijn van drie jaar als voorzitter van het Vlaams Artsensyndicaat, Afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Verder stelt Dr. Erik Cornelis, één van de vooraanstaande stichtende leden van ons syndicaat, voor om zijn mandaat als ondervoorzitter over te dragen aan Dr. Dirk Scheveneels. Dr. Hilde Roels blijft ondervoorzitter. Dr. Bart Dehaes en Dr. Dirk Himpe nemen respectievelijk het mandaat van secretaris-generaal en van schatbewaarder op zich. Tot slot verwelkomt het Vlaams Artsensyndicaat, Afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant 8 nieuwe gecoöpteerde bestuurders. Het VAS blijft continu werken aan de verjonging van zijn rangen.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht