E-health Award voor MTM (Persmededeling dd. 06/06/2013)

13.06.2013

Donderdag 6 juni heeft Medical Time Management (MTM) uit het Limburgse Overpelt de prestigieuze E-health Award gewonnen in de categorie “Hoogste Return on Investment voor gebruiker en overheid”. De E-health Award (van Agoria) is de belangrijkste Belgische onderscheiding voor ondernemingen die ICT toepassen in de gezondheidszorg. Via handige tabletcomputers stelt MTM een preventiegerichte, wetenschappelijk onderbouwde, intelligente vragenlijst ter beschikking van huisartsen en hun patiënten. De patiënt kan de lijst in de wachtkamer invullen, waarna de antwoorden meteen naar de computer van de arts gaan. Die krijgt zo een heldere indruk van het risico op hart- en vaatziekten, diabetes, borst- en baarmoederhalskanker enz…

Patiënten beantwoorden vragen via de tabletcomputer
De MTM-tabletcomputer is een technologisch geavanceerde spin-off van Science Tribune, een bedrijf dat informaticagerelateerde producten ontwikkelt voor de gezondheidszorg en de praktijkvoering van artsen. De bedoeling van de tablet is om met een minimale tijdsinvestering van arts en patiënt een maximaal aantal relevante medische gegevens te verzamelen in het kader van het GMD+ (aanvulling op het Globaal Medisch Dossier). Dat GMD+ omvat een preventieve vragenlijst die de huisarts kan voorleggen aan patiënten tussen 45 en 75 jaar. De onderwerpen van de vragenlijst werden bepaald door het Riziv. Vragenlijsten doornemen is immers voor arts én patiënt een wat vervelende en zeker tijdrovende aangelegenheid. Vaak komt het er niet van. Dankzij de MTM-tablet kan het GMD+ veel beter worden uitgerold naar zoveel mogelijk patiënten die daarbij baat hebben.

Meer dan 700 huisartsen in Vlaanderen gebruiken de tabletcomputer al
Medisch directeur en huisarts Jos Vanhoof uit Lommel: “Ik ben bijzonder blij met de E-health Award. Dit is de bekroning van jarenlang keihard werken. Met de MTM-tablet heeft de huisarts dan ook een krachtig en tijdsparend instrument om, ongeacht de drukte in de praktijk, van elke patiënt tussen 45 en 75 jaar informatie in te winnen die preventief zeer belangrijk kan zijn en die meteen beschikbaar is op zijn computer. Dat helpt de arts om best clinical practice te bieden, wat tot minder complicaties leidt en dus ook minder overheidsuitgaven. We zijn nu een jaar op de markt met onze tablet. Intussen gebruiken al meer dan 700 huisartsen het systeem en hebben al bijna 45.000 patiënten de vragenlijst ingevuld. Ook epidemiologisch levert dat een heleboel significante informatie op.”
Achter elke preventiemodule van het GMD+ zit een uitgebreid medisch besliskundig algoritme, waardoor de arts over een wetenschappelijke leidraad beschikt om zijn patiënt optimaal te begeleiden. Bovendien kunnen via de data bewustmakingsacties worden aangestuurd, bvb. pneumokokkenvaccinatie in ondergevaccineerde regio's.

Huisartsen die lid zijn van het VAS ontvangen een aanzienlijke korting indien zij gebruik wensen te maken van deze digitale tabletapplicatie van MTM.
Meer informatie vindt u terug op
www.gmdplus.be.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht