Open brief aan de federale ministers dd. 14.07.2008

28.11.2008


Lees ook het persbericht van BVAS hieromtrent.

BELGISCHE VERENIGING VAN ARTSENSYNDICATEN
ASSOCIATION BELGE DES SYNDICATS MEDICAUX
BVAS - ABSyM

Brussel, 14 juli 2008

Open brief aan

De Heer Yves LETERME, Eerste Minister
Mevrouw Joëlle MILQUET,
Vice-Eerste Minister
Mevrouw Laurette ONKELINX,
Vice-Eerste Minister
De Heer Didier REYNDERS,
Vice-Eerste Minister
De Heer Patrick DEWAEL,
Vice-Eerste Minister
De Heer Jo VANDEURZEN,
Vice-Eerste Minister

Mijnheer de Eerste Minister,
Dames en Heren Vice-eerste Ministers,

Mijnheer Elio Di Rupo en Mevrouw Joëlle Milquet trachten een oplossing te vinden voor de geslaagde studenten geneeskunde van de Franse Gemeenschap in 2008 die hun studies niet mogen voortzetten.

Sinds het begin van de contingentering heeft de Franse Gemeenschap bewust studenten geneeskunde toegelaten die hun studies niet mochten voortzetten. Hierrmee kon zij de publieke opinie opjutten.

Wij hebben diegenen opgevangen welke zijn afgestudeerd door de onverantwoordelijke houding van Mevrouw Dupuis om elke opwaartse selectie te schrappen met de intentie druk uit te oefenen op federaal niveau.

Deze situatie doet zich opnieuw voor bij de geslaagde eerstejaarsstudenten die hun studies niet mogen voortzetten. Het is duidelijk dat degenen die momenteel het vuur willen blussen eigenlijk de brandstichters zijn en dat in een periode waarin het bestaan van België op het spel staat.

Deze houding van twee Franstalige partijen is een ware provocatie voor de Vlaamse Gemeenschap die van bij het begin opteerde voor een toelatingsexamen dat zoveel mogelijk was afgestemd op het toegekende contingent.

In afwachting van uw reactie verblijven wij inmiddels, Mijnheer de Eerste Minister, Dames en Heren Vice-eerste Ministers, met de meeste hoogachting,


Dokter Roland LEMYE
Voorzitter BVAS

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht