Persbericht BVAS : Polikliniek van Chimay verzegeld - 21.08.2008

02.10.2008

Een ambtenaar van het Waals Gewest heeft woensdagavond 20.08.2008 twee consultatieruimtes van de polikliniek van Chimay verzegeld. Een arts-pneumoloog en een verpleger hebben zich laten insluiten om de telefonische oproepen van hun patiënten te kunnen beantwoorden.
Het is onaanvaardbaar dat, ongeacht de administratieve of ambtelijke redenen die ten grondslag liggen aan deze situatie en waarover justitie op gepaste tijd uitspraak zal doen, het de geneesheren en hun verpleegkundig personeel onmogelijk wordt gemaakt om aan hun patiënten, waaronder ook kankerpatiënten, de nodige zorgen te kunnen aanbieden.
Het VBS en de BVAS vragen de bevoegde Overheid om deze onduldbare situatie onmiddellijk ongedaan te maken.




BELGISCHE VERENIGING VAN ARTSENSYNDICATEN
ASSOCIATION BELGE DES SYNDICATS MEDICAUX

21.08.2008

PERSBERICHT : POLIKLINIEK VAN CHIMAY VERZEGELD

Een ambtenaar van het Waals Gewest heeft woensdagavond 20.08.2008 twee consultatieruimtes van de polikliniek van Chimay verzegeld. Een arts-pneumoloog en een verpleger hebben zich laten insluiten om de telefonische oproepen van hun patiënten te kunnen beantwoorden. Zij kunnen de lokalen echter niet verlaten zonder de zegels te verbreken. Ze beschikken niet over eten, drinken of sanitair.

Het is onaanvaardbaar dat, ongeacht de administratieve of ambtelijke redenen die ten grondslag liggen aan deze situatie en waarover justitie op gepaste tijd uitspraak zal doen, het de geneesheren en hun verpleegkundig personeel onmogelijk wordt gemaakt om aan hun patiënten, waaronder ook kankerpatiënten, de nodige zorgen te kunnen aanbieden. Deze patiënten zijn niet in de mogelijkheid om hun behandeling plots, zonder voorafgaande informatie, te heroriënteren.

Het VBS en de BVAS vragen de bevoegde Overheid om deze onduldbare situatie onmiddellijk ongedaan te maken in afwachting van de gerechtelijke uitspraak ter zaken die op 2 september wordt verwacht.


Dr. M. MOENS                       Dr. R. LEMYE
BVAS Ondervoorzitter             Voorzitter BVAS 
Secretaris-generaal VBS

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht