Persbericht ministerraad inzake Impulseo II - 11.04.2008

01.09.2008


De ministerraad van 11 april 2008 keurde op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx een ontwerp-KB goed dat het tweede luik van het impulsfonds voor huisartsengeneeskunde regelt.

Het ontwerp verleent een tussenkomst in de loonkost van bedienden die twee of meer samenwerkende erkende huisartsen bijstaan in het administratief beheer en het onthaal van de huisartsenpraktijk. Die samenwerking moet op een schriftelijk akkoord zijn gebaseerd dat aan bepaalde voorwaarden voldoet.

De tussenkomst geldt voor een werknemer die tewerkgesteld is met een arbeidsovereenkomst die tenminste de loonschaal garandeert die het paritair comité heeft vastgesteld. Het bedrag van de tussenkomst bedraagt de helft van de werkelijke globale loonkost en niet meer dan:

  • ofwel 16.500 € per jaar als het samenwerkingsakkoord ten minste drie erkende huisartsen betreft die ten minste 1000 GMD's beheren,
  • ofwel 8.250 € per jaar als het samenwerkingsakkoord ten minste twee erkende huisartsen betreft die ten minste 500 GMD's beheren.

De tussenkomsten gelden voor de loonkosten vanaf 1 januari 2007.

Meer informatie volgt nog op deze website.
Bovendien zullen we nog infosessies organiseren om u verder in te lichten en praktische richtlijnen te geven over Impulseo 2.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht