Symposium 'De e-huisarts' (22/03/2014)

14.02.2014

Vanaf begin dit jaar kunnen huisartsen via Recip-e elektronisch voorschriften voor geneesmiddelen afleveren. Dit is zonder twijfel een nieuwe, belangrijke fase van informatisering in de huisartsenpraktijk. De eHealthBox en Vitalink zijn eveneens nieuwe toepassingen die volop aan hun opmars begonnen zijn.

Informatisering is geen project met een eindpunt, maar een dynamisch perpetuum mobile. Het belang van softwaretoepassingen in de huisartsenpraktijk zal alleen maar toenemen. Heel wat e-projecten stuiten op een gezonde dosis scepticisme en terughoudendheid van de eindgebruikers, patiënt en arts, maar de uiteindelijke bedoeling is en blijft dat informatica de dagelijkse praktijk van de huisarts vereenvoudigt en, in het bijzonder, dat terzelfdertijd de patiënt er beter van wordt.

Tijdens dit symposium brengen de sprekers een overzicht van de bekendste informaticatoepassingen die elke huisarts in zijn praktijk zou moeten hebben en ook gebruiken. Kortom, een must voor de geïnformeerde e-huisarts van nu.

Een debat zal deze voormiddag afsluiten.

Graag tot dan!

Klik hier voor meer informatie.

De uiteenzettingen van dit symposium vindt u hier terug.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht